5 Aralık 2015 Cumartesi

DAMA PASTA


 Merhabalar öncelikle zor gibi görünse de dama pasta yapımı uğraş gerektiren ama tadı tüm yorgunluğunuzu alan bi pasta olucak eminim:) sevdiğiniz birine süpriz pasta yapmak isterseniz, yada özel birine, işte gene doğru yerdesiniz. o ara katlara sürülen krema kekin yumuşak olmasını sağlıyor. yani kuru bi pandispanya değil nemli bi kek elde etmiş  oluyosunuz :)

ayrıca bu pandispanya tarifi tam tutarlı ve her türlü pasta için bu tarifi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. kalıbım 26 cm kelepçeli kalıptır. iki adet pandispanya yapıcaz sade ve kakaolu .. sonra pandispanyalarımızı 3 eşit parçaya bölücez. daha sonra 3 boy tabak yardımı ile iç içe geçirmek için halkalar kesicez. en son resimde gördüğünüz gibi bi kakaolu bi sade halkaları iç içe geçiricez ve 3 kat yapıcaz her katın arasına hazırladığımız kremadan sürmüş olucaz. kalan kremayı en üste döküp yayıcaz ve üzerini krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :) ben henüz profesyonel pasta süslemekten anlamıyorum :)) yapıyorum ama kendinden geçiyo yaptığım süs :)
buyrun tarife geçelim :


Pandispanya için:
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kakvesi fincanı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Yapılışı; 
Yumurtanın sarıları ile beyazlarini ayırıp şekerimizi sarılarına katıp mikserle şekeri eritene kadar çırpıyoruz. Beyazlarına da bir fiske tuz atıp traş köpüğü olana kadar mutlaka çırpıyoruz. Bir fincan sicak suyu ve bir yemek kaşığı kadar sıvıyağı  yumurta sarılarını çırparken azar azar ilave ediyoruz. Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla sarılarına katıyoruz. Un ve kabartma tozu vanilya karışımını azar azar pandispanya hamuruna  eleyerek alttan üste doğru söndürmeden katıyoruz.  kelepçeli kalıba  yağlı kağıt seriyoruz.kelepceli kalıba hamuru  döküyoruz.  Önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
Kremasi için malzemeler,  3 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı şeker 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişastası
1 yumurta 
80 gr beyaz çikolata(ben koymadım)
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
50 gr margarin 
Yapılışı;krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılır tencereye konur.  Muhallebi kivami alınca ocaktan alınır mikserle çırpılir . Icine  krem şanti ve vanilya konur.  Karıştırılır.. Pastanızin ara katlarına sürebilirsiniz
Kreması için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı um
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 50 gr margarin


Yapılışı;krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılır tencereye konur.  Muhallebi kivami alınca ocaktan alınır mikserle çırpılir . Icine  krem şanti ve vanilya konur.  Karıştırılır.. Pastanızın ara katlarına sürüp kalan kremayı üzerine gezdirin. En az 4 saat dolapta dinlendirip servis yapın 
AFİYET ŞİFA OLSUN :))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder