10 Aralık 2015 Perşembe

WOOPİE




Günaydınn  hayırlı cumalar bugün sizlere nefis bi tarif getirdim :) şefika ablacığımın ellerine sağlık gerçekten çok beğendim.kurabiye gibi göründüğüne bakmayın. aslında yumuşak kek desek daha doğru olur . şimdi tarifi ekliyorum. Sıkma torbası kullanmasanız da olur. kaşıkla da dökebilirsiniz. Dağılması normal telaşlanmayın :) her evde bulunan malzemelerle bu nefis kurabişleri yapabilirsiniz . eminim misafirleriniz çok beğenir :)) 


  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı kadar un
  • 100 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı [3 yemek kaşığı]

 önce şeker ve yumurtaları mikserle Köpürünceye Kadar Çırpın. Tereyağını ilave edip güzelce karıştırın.  En son un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.  Unu kıvamı biraz akışkan olucak şekilde ayarlayın.  Ben 2 su bardağı kadar koymuşum çok katı oldu.  Sonra sıcak suyla açmak zorunda kaldım.  Torbaya koyup şekilde ki gibi aralıklı olarak sıkın çok yaymayın zaten kendini salıyo.  Yamuk olursa kaşıkla yuvarlak şeklini verebilirsiniz ben öyle düzelttim. Sıkma torbası olmayan buzdolabı poşetine koyup köşesini makasla kessin ben öyle yapmak zorunda kaldım 😄💜💜 180 derecede ısıtılmış fırında 11 dk pişirin beş on dk bekletip arasına nutella sürün yada kendiniz krema hazırlayıp da yapabilirsiniz yumuşacık nefis bi ikramlık ortaya çıktı 👍👍 farklı şeyler hazırlamayı seven varsa 😄ben gibi.  Bunu mutlaka deneyin derim basit ve farklı 👍👍😋😋😋😋💜💜💜 Afiyet olsun..



önce şeker ve yumurtaları mikserle Köpürünceye Kadar Çırpın. Tereyağını ilave edip güzelce karıştırın.  En son un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.  Unu kıvamı biraz akışkan olucak şekilde ayarlayın.  Ben 2 su bardağı kadar koymuşum çok katı oldu.  Sonra sıcak suyla açmak zorunda kaldım.  Torbaya koyup şekilde ki gibi aralıklı olarak sıkın çok yaymayın zaten kendini salıyo.  Yamuk olursa kaşıkla yuvarlak şeklini verebilirsiniz ben öyle düzelttim. Sıkma torbası olmayan buzdolabı poşetine koyup köşesini makasla kesin ben öyle yapmak zorunda kaldım .180 derecede ısıtılmış fırında 11 dk pişirin beş on dk bekletip arasına çikolata  sürün yada kendiniz krema hazırlayıp da yapabilirsiniz yumuşacık nefis bi ikramlık ortaya çıktı  farklı şeyler hazırlamayı seven varsa  Bunu mutlaka deneyin derim basit ve farklı:) Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder