26 Nisan 2016 Salı

Zeytinyağlı İç Bakla


İyi geceler .. Küçük kızımı uyuttuktan sonra kahvemi hazırlayıp yazmaya vakit ayırayım dedim . Kitap okumayı gündüzleri daha bi  seviyorum. Gece uyuklatır beni:) gündüzün yorgunluğundan olsa gerek.
Sürekli pasta,kek,çikolata tatlı derken biraz yemeklere ve mezelere de vakit ayırmalıyım dedim. Bugün yapmış olduğum bu iç bakla ,ister yemek ister meze olarak her türlü  gider yani:) Yeter ki içinde sarımsak ve limon olsun ... Bizim evde iç bakla ,dış bakla vs. hiç bakla pişmezdi. Alışmaya çalışıyoruz diyelim. Sadece benim sevmemle olmuyo ne yazık ki :) Sizler nasıl sever yada pişirirsiniz merak ettim. yorum yazabilirsiniz yada instagramdan da yazabilirsiniz.. Başka bi şekli de haşlayıp kabuklarını ayıklarım sarımsak ve limon sosu tuz ilavesi ile harika bi meze oluverir.. Bu da güzel merak etmeyin :)) hemen tarifime geçeyim :)

Malzeme Listesi:
  • 4 su bardağı kadar iç bakla için (kg olarak ölçmemişim )
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • birazcık zeytinyağı (yarım çay bardağı ya var ya yok )
  • tuz
  • 2 limon suyu 
  • 2,5-3 su bardağı sıcak su




  1. Yağımızı tavaya koyalım ,soğanları yemeklik doğrayıp azıcık rengi atana kadar kavuralım.
  2. Salçayı ilave edip bi kaç dk daha kavuralım. 
  3. Sarımsakları doğrayıp atalım. 
  4. Yıkadığımız iç baklayı ve tuzu  da tavaya koyalım  ve kavuralım bi kaç dk. 
  5. Limonun 1 tanesini sıkalım ve karıştıralım .
  6. 2,5 su bardağı sıcak su ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. 
  7. İsteğinize göre sulu da bırakabilirsiniz.
  8. Suyunu çekince pişme derecesine bakıp gerekliyse su ilave edebilirsiniz. 
Afiyet olsun..:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder