23 Nisan 2016 Cumartesi

YALANCI PASTA

İyi geceler sevgili arkadaşlarım :) Her ne kadar blog takip eden az olsa da gene de fırsat buldukça buraya da tarif eklemeye çalışıyorum . Ev işleri, yemek ,temizlik , misafir derken zor oluyo elbette :) kızımı hiç saymıyorum zaten :))
 
Bugün ekleyeceğim tarif tam yaza yakışan bi tarif olucak. buzlukta bekletip soğuk tüketin lütfen. Her ne kadar tarifler şahsımıza ait olmasa da kendi adıma konuşmam gerekirse bi beğendiğim tarifi bir kaç kere daha yapıcaksam illa ki kendime göre uyarlarım. Ekleme çıkarma yaparım yani . Ama bazen çok büyük ve tanınmış sayfalardan aldığımız tarifler bile tutmayabiliyor maalesef. Ben de sabah sabah bu aksiliği yaşadım. Farklı bir rulo pasta tarifi denedim hem de 2 defa, ama olmadı . Ben de haliyle üzüldüm ikisini de çöpe atmak istemedim . kremasını da hazırlamışken bu kırık dökük pastayı yapmak fikri geldi aklıma :)) Siz  dankek rulo pastadan yapabilirsiniz bu şekilde yazıcam tarife.
Ama pastadan ziyade sizlere manzarayı göstermek istiyorum . Almanya da yaşayan halamın evi:) gerçekten yaşanılası taş ev yazlık ev. Sadece önü bahçe değil etrafı ağaçlık şehir merkezine yakın ( şehir dediğim yer Muğla :)) küçük yer tabi çok hareketli olmasa da gene hareket var ) evin çevresi yazlık tarım yeri ve yazları gerçekten serin ve havası çok güzel :) Bu arada bizim ev ile arası 200 metre falan :) gidip gelebiliyorum  ve fotoğraf çekimlerim için çok uygun bi yer . Her neyse daha fazla sizi sıkmayayım tarifime ve resimlerime geçiş yapıyorum.



 Malzeme listesi

  • 1 paket dankek rulo pasta
  • 3 adet muz
  • 2 paket oreo bisküvi
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri




  1. Öncelikle soğuk kremayı mikserle en az 5 dk çırpalım.
  2.  İçine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edelimbiraz daha çırpalım.
  3.  Buzdolabına kaldıralım.Krem şantiyi pakette yazdığı şekilde hazırlayalım. onu da dolaba kaldıralım.
  4.  Rulo pastayı elimizle ufak ufak tamamını kıralım . 
  5. Daha sonra her iki kremayı da kırıntıların oldğu kaba döküp karıştıralım.
  6.  Kelepçeli kalıba bu karışımın yarısından dökelim.
  7.  1 tane muzu yuvarlak dilimleyip üzerine dizelim.
  8.  1 paket oreo bisküviyi de elimizle kırıp muzun üzerine rastgele serpelim. 
  9. Karışımın 2. katını dökelim yani tamamını döküyoruz. 
  10. En üste gene 1 tane muzu dilimleyip oreo serpelim. 
  11. Buzluğa kaldıralım.
  12.  2 saat kadar durması kafii. servis yapmak istediğinizde yarım saat kadar önce çıkartıp üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
  13. 1 paket sütlü çikolatayı benmari usulü eritip üzerine gezdirin.  
 Buzlukta da saklayabilirsiniz... AFİYET OLSUN...






 KADININ GÜCÜ
Kadının gücü insanlığı doğurup yetiştirmesindedir. Ve bu yüce görev içinde bütün meziyetlere de sahip olarak yaratılmıştır. İnsanları yetiştirmekten daha büyük bir güç olabilir mi? Fakat annelik ve ev hanımlığı asağılanarak , kadınların bu kutsi vazifesine burun bükülüyor ve kadına zoraki güçler atfedilerek, kadın erkekleştirilmeye çalışılıyor.
 
  Kadının gücü şefkat ve teslimiyetindedir. "Kadın güçlenmeli ..." sözlerinin altında bir kışkırtıcılık vardır. "Siz kadınlar aciz, zavallı varlıklarsınız, güçlenmelisiniz." mesajıda gayet net okunuyor. Sizi güçsüz bırakan kim?Tabii ki erkekler....
  kadının gücü iletişim yeteneğindedir. Kadınlar doğuştan halkla ilişkiler uzmanı olarak yaratılmışlardır Kadın iletişim yeteneği sayesinde hem aileyi hem de toplumu çok güzel yönlendirebilir.

  Güçlendirme ve özgürleştirme kampanyalarıyla, takma kanatlarla kadınları zorla uçurmaya çalışıyorlar. Oysa kadının fıtratında aile olma ve bağlanma duyguları var. Kadın uçtuğu zaman değil bir erkeğe bağlandığı zaman mutlu olur. ...

Yazar: Sema MARAŞLI
Kitap: Sevmek Bu Kadar Güzelken


Her ne kadar tartışmaya açık bir konu olsa da gerçekleri anlatan bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kadın toplumu yetiştiren en güçlü varlıktır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir.. kendini bilen, özünü bilen ve unutmayan, imanlı ve gerektiği gibi evlatlar yetiştirmeyi Yüce Allah tüm annelere nasip etsin inşallah.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder