13 Ekim 2015 Salı

PATATESLİ MUSKA BÖREĞİ



Akşam çayına hepinizi davet ediyorum ☺ sizin yerinizde olsam hemencik gelirdim çünkü harikulade oldular yaaaa  patates li olması zaten başlı başına bi avantaj 😊 bide o domates tozunun kattığı koku ve aroma var 💖 bu doğal ve eşsiz lezzet için  a çok teşekkür ederim 😊 herşeyin genetiği ile oynanan günümüzde doğal gıda artık çok zor bulunuyo .... Dilerseniz tarifi ekliyorum belki bakmak istersiniz 😊 belki yarın Misafiriniz gelecektir ne yapsam diye düşünceniz vardır 😊💜

3 adet yufka
4 adet patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Biraz kaşar peyniri 😋
Üzerine
Domates tozu
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.  Tuz karabiber kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları rulo yapıp 5 parmak hizasında kesin.  Hepsini bu şekilde kesin.  Daha sonra süt ve sıvıyağı karıştırın.  Uzun bi şerit şeklinde olan yufkanıza fırça yardımı ile sürün.  Köşesine patates püresinden koyup Muska şeklinde katlayın.  yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı gezdirin,  domates tozu ve çörek otu ekeleyip eritilmiş tereyağı gezdirin 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 😉 afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder