4 Ağustos 2015 Salı

Baklava yufkasından çıtır börek

 Baklavalık yufkadan çıtır börek yapmanızı tavsiye ederim.  Çok çıtır ve kolay hafif bi tat oldu.  Bildiğimiz börek gibi yapılıyo.  Buyrun tarifime geçelim.


Malzemeler:
  • 40 yaprak Baklavalık yufka
  • 70 gr eritilmiş tereyağı 
  • Rendelenmiş beyaz peynir 
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzeri için 👉 çörek otu 
İki kat kullanıcaz yaprakları ve yufkayı yarısından keselim yani ikiye bölelim.  Eritilmiş tereyağını yaprağa sürelim ve iki peynir karışımından koyup saralım.  sarma yapar gibi saralım ve tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapıp bitirelim.  Tereyağı artması lazım artan kısmı böreklerin üzerine gezdirin ve çörek otlarını serpin.  180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 😉 afiyet olsun 😄 💕 💕



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder