11 Haziran 2016 Cumartesi

Gelin Çantası



Hayırlı nurlu ve mübarek ramazanlar :) sahur için harika bi önerim var. aslında kakaolu pankek arası krema bile denebilir, ama onun ismi ayrı olarak "Gelin  Çantası" olmuş . yakışmış mı derseniz yakışmış çünkü gerçekten kokoş bi görünümü var :) Biz kızımla çok beğendik. herkesin rahatlıkla yapabileceği bi lezzet. Hatta misafir ve gün sofralarınızda farklı görüntüsü ile çok beğenileceğini düşünüyorum. Şimdi nefis atıştırmalıkların  tarifine geçelim mi ?



Şunu da eklemek isteiyorum, pasta vb. ikramlarda kullanılan kremalar hazır da temin edilebiliyo. ama hazır almak istemeyenler evde kolaylıkla kendileri yapabilir. Bunun için ben ara krema olarak, piyale marka  hazır pasta kreması kullandım. Ama size ev yapımı krema tarifini vericem. Ben hep aynı tarifle krema yaparım. Sadece nadiren üzerine malzeme ilave eder yada eksiltme yaparım.



Malzeme Listesi:

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kakao
Her zaman olduğu gibi önce yumurta ve şekerimizi mikserle çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ilave edelim. biraz da ha çırpalım ve kalan bütün malzemeleri ilave edip karıştıralım. Kıvamı koyu değil sıvı da değil akışkan olmalı. Kaşık dökmesi kıvamında da diyebiliriz:) Varsa krep tavası yoksa küçük bi teflon tavayı ocağa koyup bi kaç damla sıvı yağ akıtıp tavayı yağlayalım. Karışımımızdan bir kepçe alıp tavaya akıtalım sadece alt kısmı pişicek, çevirme yapmıyoruz. Üzeri kabar kabar olunca spatula yardımı ile alalım ve servis tabağına koyalım. B u şekilde hepsini pişirip yanyana dizelim ve kremamızı hazırlamaya başlayalım.



Krema için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta(buğday )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı





Sütü tencereye alalım ve kalan malzemeleri ilave edelim. Sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alalım ve 15 dk kadar soğumasını bekleyelim. Sıkma torbasına kremayı koyup pankeklerin yarısına krema sıkıp ikiye kıvıralım. Zaten hiç bi işlem gerektirmeden kapanıyo bu şekilde duruyo pankekler. Eğer sıkma torbanız yoksa, kaşıkla kremayı koyup kapatabilirsiniz bi kaç saat dolapta beklerse daha güzel katılaşır . Üzerine çikolata sos yada hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :))


Bana ulaşmak için yorum kısmına yazabilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder