18 Ekim 2015 Pazar

limonlu peynirli kek



Bisküvi tabanı için 👉 2 paket burçak bisküviyi robottan geçirin 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş  tereyağını ilave edip yoğurun.  Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayın.  Buzdolabında(buzlukta) 15 dk kadar bekletin.
Fırını 160 dereceye getirip en alt katına su dolu bi kap koyun.  Fırının içi nemli olmalı.
400 gr labneyi 1 su bardağı şeker ile 1 dk kadar çırpın.  Mikser kullanmıyoruz. Sulanmasın diye.  1 su bardağı süt,  1 paket vanilya,  1 yemek kaşığı nişasta,  1 Buçuk yemek kaşığı un ilave edin ve az daha karıştırn.  1 portakalın kabuğunu rendeleyip ilave edin .Bi tane yumurta kırıp az karıştırın.  Sonra bi yumurta daha kırıp karıştırın.  Çok karıştırmayın sulanmasın bu çok önemli.
Buzluktan kalıbımızı çıkartın Sonra hazırladığınız kremayı kalıba dökün.  Fırına verin.  160 derecede 60 dk pişirin.  Sonra fırını kapatıp kapağını aralayın fırında soğusun.
Sos için 🎀 1 su bardağı limon suyu,  yarım su bardağı su,  2 tepeleme yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı şeker i bi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin kek soğuyup sos ılındıktan sonra sosu kekin üzerine döküp,  kalıptan çıkarmadan dolaba kaldırın.  Ertesi gün kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın  Ben 24 cm kalıp kullanmıştım.  Siz kalıbınıza göre malzeme ayarını yapabilirsiniz.  Afiyet olsun 😊 💐 💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder