22 Temmuz 2015 Çarşamba

Pişi (hamur kızartması)


Pişi yada hamur kızartması..  Kim sevmez ki 😊 ama tabi bazılarımız içi boş sever benim gibi,  bazıları da içi ekmek gibi sever bence ;))  eğer içi boş severseniz ince kesin hamurunuzu ve arkalı önlü hemen kızartın.  Sevmem derseniz kalın kesmelisiniz.  Ama tadına bayılırsınız.  Sabahları kahvaltı sofralarınızda yer almalı :)buyrun tarife bakalım 😉


1 yumurta
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
3,5 yada 4 su bardağı un

Su ve sütü bi kaba koyup ocağa alalım içine yaş maya ve şekeri ilave edip ılınıncaya kadar karıştıralım.
Unun içine yumurta, sıvıyağ,  kabartma tozu ve tuzu ilave edelim.  Ilıttığımız karışımıda dökelim yoğuralım. Ele yapışmayan bi hamur elde edeceksiniz.  Sıcak bi ortamda 20 dk ağzı kapalı mayalanmaya bırakalım.

Daha sonra hamuru iki bezeye ayıralım.  Merdaneyle açıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.  kızgın yağda alt üst kızartınız. Çok ince kesmemeye dikkat ediniz.  İçi boş sevmeyenler için hamurunuzu kalın açıp kesin öyle kızartın.  Afiyet olsun 😊 💐💐💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder