12 Ocak 2016 Salı

Kalbur Tatlısı


Mutlu ve huzurlu haftalar dilerim :) kıyır kıyır kalbur tatlısı ister misiniz ?şimdi sizlerin reçetenize nefis bi tatlı yazıyorum sürekli alın :)) tarifini deneyenler çok memnun kaldı ve bi çok kişi de tarifini istedi:) geçen bayram yapmıştım gelenlere ikram edelim diye .. hazır baklavalar sıktı sanki , her evde baklava  tatlı olarak ikram edilir oldu sizde farklı bi tat deneyebilirsiniz . işte tarifi:

önce şerbeti kaynatıp soğutalım. 3,5 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatalım. kıvamı koyulaşınca bi kaç damla limon suyu sıkalım. şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım. 










  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bi çimdik tuz 
  • 3-4 su bardağı kadar un
  • 125 gr tereyağı 


Tereyağı ve zeytin yağını mikserle çırpın. sütü ilave edip az daha karıştırın.irmik , kabartma tozu vanilya, tuz ve azar azar unu ilave edip yoğurun. hamur kulak memesi kıvamında olucak. resimlerde görüldüğü gibi rendenin ince kısmıyla şekil verip arasına ceviz koyun.tepsiye dizin. 190 derce ısıtılmış fırında üzeri az kızarana kadar pişirin. fırından çıkınca  şerbeti döküp dolapta dinlenmeye alın. 4-5 saat sonra servi yapabilirsiniz :) afiyet şifa olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder